Professional development events

View all events

Employment Law Conference 2019

Starts

Ends

Organiser

Law Society of Tasmania

CPD Points

5.5


Venues

RACV/RACT Hobart Apartment Hotel

154-156 Collins Street Hobart, Tasmania 7000

CPD Guide: 5.5 (E, PS, SL, PM)

Employment Law Conference 2019

This year's Conference at the RACV/RACT Hotel, Hobart brings together a program of distinguished guest presenters from Tasmania and Interstate. Watch this space as more information on the program comes to hand.

The Employment, Diversity and Inclusion Committee invites you to stay on and join them for Meet and Greet drinks and canapes at the conclusion of the Conference.

 

Program. Followed by Networking Drinks 

10.15am  Registration Tea & Coffee on arrival
 

10.30am Welcome and Housekeeping
Alison Wells
, Partner, Butler McIntyre & Butler, Chair, Employment, Diversity & Inclusion Committee, Law Society of Tasmania
 

SESSION 1   10.40am – 11.35am (55 mins) 
Keynote: The Israel Folau Case and Related Issues
Speaker: Joellen Riley Munton, Professor, University of Technology Sydney

Chair: Alison Wells, Partner, Butler McIntyre & Butler, Chair, Employment, Diversity & Inclusion Committee, Law Society of Tasmania

SESSION 2    11.35am – 12.30pm (55 mins)
How has the Law Responded to the Rise in Mental Health Issues at Work?
Speaker: Cindy Penrose, COO, Paul Ramsey Foundation and Director, Minds Count (formerly Tristan Jepson Memorial Foundation)

Chair: Audrey Mills, Director, Dobson Mitchell Allport, Member, Employment, Diversity & Inclusion Committee, Law Society of Tasmania

Lunch 12.30pm – 1.15pm (45 mins)
 

SESSION 3   
Part I: 
1.15pm – 1.45pm  (30 mins)
Managing Long-Term Injury and Illness in the Workplace Part I - Employer Perspective
Speaker: Justin Zeeman, Barrister, Malthouse Chambers

Part II: 1.45pm – 2.15pm  (30 mins)
Managing Long-Term Injury and Illness in the Workplace Part II - Employee Perspective
Speaker: Crystal Garwood, Principal, Doolan and Brothers

5 minute stretch

Part III: 2.20pm – 3.05pm  (45 mins)
Managing Long-Term Injury and Illness in the Workplace Part III - Round Table Case Study
Panelists: 
Justin Zeeman, Barrister, Malthouse Chambers
Crystal Garwood, Principal, Doolan Brother
Dr Peter Sharman, Consultant Occupational Physician, Hobart Occupational Medicine
Craig Green, Counsel, Dobson Mitchell Allport

Chair: Amanda Thompson, Associate, Wallace, Wilkinson & Webster, Member, Employment, Diversity & Inclusion Committee, Law Society of Tasmania

Afternoon Tea 3.10pm –  3.35pm (25 mins)
 

SESSION 4   3.35pm – 4.30pm (55 mins) 
The Gig Economy - Has the Law Caught Up Conceptually?
Speaker: Luke Forsyth, Principal, Hall Payne Lawyers (NSW)

Chair: Henry PillAssociate, Hall Payne Lawyers, Employment, Diversity & Inclusion Committee, Law Society of Tasmania

SESSION 5   4.30pm – 5.25pm (55 mins)
Ethics and Investigations
Speaker: Vincent Scopelliti, Managing Director, WISE Workplace

Chair: Amelia Higgs, Associate, Dobson Mitchell Allport, Member, Employment, Diversity & Inclusion Committee, Law Society of Tasmania

Closing remarks  5.25pm – 5.30pm 
Alison Wells, Partner, Butler McIntyre & Butler, Chair, Employment, Diversity & Inclusion Committee, Law Society of Tasmania

Networking Drinks and Canapes 5.30pm - 6.30pm

 

Kindly Sponsored by:


 

Cancellation and Refund Policy / Terms and Conditions


Register


Type Available
Price

Standard

From -

$455.00

Earlybird

From -

$395.00

Not available